Zoeken

Categorieën

Sorteren

08/dec/21

Veel organisaties zonder privacyverklaring

Hoewel de AVG wet over de bescherming van persoonsgegevens al meer dan drie jaar geleden is ...

08/dec/21

Strenge privacyregels EU uitdagend voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven die buiten de EU opereren of samenwerken met bedrijven buiten de EU, botsen ...

08/dec/21

Actuele datalekken in Nederland

Zomaar een greep uit de datalekken die de afgelopen weken in het nieuws waren: Hackers hadden ...

08/dec/21

Meer Europese bedrijven krijgen meldplicht bij hack

Bedrijven die te maken hebben met een datalek van persoonsgegevens zijn verplicht dat te melden bij ...

24/nov/21

Ministerie van Justitie en Veiligheid meldt groei in datalekken

Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft van 2016 tot 2020 in totaal 455 datalekken gemeld ...

24/nov/21

Cyberterrorisme inspiratiebron voor startende hackers

De dreiging van digitale aanvallen op bedrijven is inmiddels zo groot dat de Verenigde Staten ze ...

24/nov/21

Transavia krijgt 400.000 euro boete voor slechte beveiliging persoonsgegevens

Transavia moet een boete van 400.000 euro betalen omdat het persoonsgegevens niet goed had ...

24/nov/21

Meningen verdeeld over nieuwe datakoppelwet

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) adviseert de Eerste Kamer om de nieuwe datakoppelwet niet aan ...

24/nov/21

Bedrijven offeren IT-beveiliging op voor businessdoelen

Uit onderzoek blijkt dat 92 procent van de IT-beslissers bereid is in te boeten op cyberbeveiliging ...

24/nov/21

Onze juridische helpdesk staat voor je klaar!

Heb je juridische vragen neem dan contact met ons op. De juridische helpdesk is op werkdagen tussen ...

11/nov/21

Belastingdienst hield zich jarenlang niet aan privacywet

De Belastingdienst hield zich jarenlang niet aan de Nederlandse privacywet AVG. Er werd een soort ...

11/nov/21

AVG Praktijktip

Als je een andere organisatie inschakelt om jouw persoonsgegevens te verwerken dan moet er met deze ...

11/nov/21

Actuele datalekken in Nederland

Zomaar een greep uit de datalekken die de afgelopen week in het nieuws waren: Criminelen achter ...

11/nov/21

Meeste bedrijven vergeten de cloud bij gegevensbescherming

Het gebruik van de cloud neemt toe en veel bedrijven hebben delen van hun IT organisatie in een ...

11/nov/21

Datalekken: we zien maar het topje van de ijsberg

Er zijn sinds 2016 ruim vier keer zoveel datalekken per jaar. Inzicht en transparantie in dit soort ...

11/nov/21

Europese Hof buigt zich over immateriële schadevergoeding bij datalek

De hoogste bestuursrechter van Bulgarije heeft het Europese Hof vragen gesteld over de ...

11/nov/21

Mogelijk EU-verbod op anonieme websites

Al lange tijd wordt geprobeerd om een goede balans te vinden tussen de privacy van websitehouders ...

27/okt/21

Tijdelijke actie! Voeg nu je gratis gebruikers toe.

We hebben geluisterd naar onze gebruikers en nu is het zover: je kunt extra gebruikers toevoegen ...

27/okt/21

Ondernemers krijgen geen vergunning voor fraudeursdatabase

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft besloten dat er geen zwarte lijst komt voor mogelijke ...

27/okt/21

Aanvallen met gijzelsoftware nemen toe

Het zijn niet alleen meer de grote bedrijven die slachtoffer worden van aanvallen met ...

13/okt/21

Rechter kent schadevergoeding toe voor overtreding AVG

De rechtbank Rotterdam heeft onlangs een vergoeding van 2.500 euro toegekend voor immateriële ...

13/okt/21

Drink je een (virtueel) kopje koffie met ons?

We willen heel graag horen hoe jij als gebruiker werkt met het AVG-Programma. Wat werkt goed en wat ...

13/okt/21

Datalek? Voorkomen is echt beter dan genezen

Het datalek bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is nog groter dan gedacht. Gegevens van ...

13/okt/21

De Coronacheck-app op het werk gebruiken?

In de horeca en voor evenementen is het gebruik van de Coronacheck-app verplicht vanaf 25 ...

13/okt/21

Ondernemers staan in de kou - nog geen verhoging budget voor Autoriteit Persoonsgegevens

Sinds de invoering van de nieuwe privacywet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) krijgt ...

13/okt/21

KVK gaat adressen afschermen, maar zzp’ers blijven kwetsbaar

Vanaf 1 januari 2022 kun je de woonadressen van ondernemers en bestuurders niet meer zien in het ...

29/sep/21

Datadiefstal is dichterbij dan je denkt

Deze week veroordeelde de rechter twee jonge mensen voor de diefstal van persoonsgegevens. Ze ...

29/sep/21

Binnenkort: Gratis meerdere gebruikers toevoegen

Het implementeren van het AVG-programma doe je meestal niet alleen. Je hebt te maken met mensen ...

29/sep/21

Alle werknemers door de teststraat?

Werkgevers willen tegemoet komen aan hun gevaccineerde én ongevaccineerde medewerkers. Ze stellen ...

29/sep/21

Wees slim met wachtwoorden

Een deel van de datalekken kun je zelf voorkomen. Bijvoorbeeld door je wachtwoorden aan te passen. ...

29/sep/21

Belangrijke updates over digitale dreigingen voor jou

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat start een pilot met het proactief informeren van ...

16/sep/21

Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten getroffen door cyberaanval

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is het slachtoffer geworden van een ...

16/sep/21

European digital identity wallets

Veel mensen maken al gebruik van een digitale portemonnees op hun smartphones. Hiermee kunnen ze ...

16/sep/21

Inloggen met je e-mailadres

Even opletten. Vanaf nu log je in met je e-mailadres en niet meer met je gebruikersnaam. Dit doen ...

15/sep/21

Moet je schadevergoeding betalen als je privé gegevens van personen hebt laten lekken?

Door een datalek of een hack of doordat een medewerker niet zorgvuldig met privacy gegevens is ...

15/sep/21

Met eHerkenning Europa in voor bedrijven

Vanaf 1 september 2021 is eHerkenning Europees erkend als inlogmiddel. Bedrijven en organisaties ...

15/sep/21

Let op: Uw bedrijfsprivacygegevens worden gestolen via medewerkers

Oplichters benaderen momenteel agressief mensen om snel hun whatsapp account te updaten. Met een ...

15/sep/21

Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) weigert hacker losgeld te betalen

De Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) weigert om het losgeldbedrag dat de hacker vraagt te betalen. ...

02/sep/21

Nieuwe lay-out van onze AVG facturen

Velen van jullie zullen al gezien hebben dat wij werken aan onze huisstijl. Binnenkort zijn we daar ...

01/sep/21

Volgende week nieuwe actuele AVG-verklaring

Volgende week staat voor alle gebruikers van het AVG-programma een nieuwe, actuele AVG-Verklaring ...

01/sep/21

Schade groter, risico groter, je privégegevens op straat

Overal waar je je aanmeldt, laat je informatie over jezelf achter. Maar waar veel mensen niet bij ...

01/sep/21

Privéadressen Kamerleden op straat door datalek Kamer van Koophandel

Niemand is veilig. Ook politici niet. Een lek bij de Kamer van Koophandel (KvK) en ineens zijn ...

01/sep/21

Nieuwe datawet China

Op 1 november zal in China de nieuwe datawet ingaan. Met deze nieuwe wet wil de Chinese overheid ...

01/sep/21

Digitale weerbaarheid van onze belangrijke agrarische sector niet afdoende

Nederland hoort bij de top van de grondleveranciers van voedsel en vormt dus een belangrijk ...

19/aug/21

Honderden bedrijven kwetsbaar en tientallen hacks

Ja het is zomer maar de vele actieve hackersgroepen hebben niet stilgezeten. Het blijkt dat er ...

19/aug/21

Onoplettendheid medewerkers zorgt voor voor datalek

Bij pensioenbeheerder Blue Sky zijn bij een datalek persoonsgegevens van KLM medewerkers gelekt. ...

19/aug/21

Datadiefstal GGD veel groter dan gemeld

Begin dit jaar heeft er bij de GGD een datalek plaatsgevonden. Uit onderzoek blijkt nu dat de ...

19/aug/21

AP geeft duidelijkheid over zwarte lijsten

Veel ondernemers worden regelmatig geconfronteerd met criminaliteit. Hierbij valt te denken aan aan ...

19/aug/21

Mega boete Amazon voor schending privacy

Op 16 juli jl. heeft de Luxemburgse privacywaakhond CNPD Techgigant Amazon een boete van maar ...

22/jul/21

AVG is moeilijk voor je medewerkers

AVG moet. En niemand moet graag iets. Niemand is perfect en ieder mens maakt fouten. Maar mede ...

22/jul/21

Veel bedrijven getroffen. Bescherm jezelf tegen hackaanvallen

In minstens zeventien landen zijn onlangs duizenden bedrijven getroffen door een massale aanval met ...

22/jul/21

Internationale coalitie roept op tot actie tegen op surveillance gebaseerde reclame

Consumenten worden elke dag online blootgesteld aan een uitgebreid commercieel toezicht. Wat weer ...

22/jul/21

Zwakke AP slecht voor bedrijven

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) klaagt terecht al jaren over te weinig budget. Nu blijkt dat ...

22/jul/21

Ongevraagd publiceren van privégegevens wordt strafbaar

Demissionair minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is afgelopen maandag 12 juli met een ...

22/jul/21

UWV krijgt voor slechte beveiliging groepsberichten boete van 450.000 euro

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) ...

08/jul/21

Nieuw design AVG-Programma en gratis extra gebruikers

AVG-Programma gaat een nieuwe look-en-feel krijgen. We werken samen met Bikkelhart uit Amsterdam ...

08/jul/21

Nederlanders gaan nog slecht om met wachtwoorden. Doe jij het beter?

Veel Nederlanders gaan altijd nog erg onvoorzichtig met wachtwoorden om. Dat is niet alleen bij ...

08/jul/21

Nationaal Cyber Security Centrum gaat bedrijven waarschuwen bij hacking

Gelukkig is het besluit gevallen om bedrijven proactief te waarschuwen als er verdenkingen zijn op ...

08/jul/21

Rechtzaak tegen Facebook mag doorgaan

In april van dit jaar heeft de Consumentenbond samen met Data Privacy Stichting (DPS) een ...

08/jul/21

IJssalon krijgt 34.000 AVG-boete voor videosurveillance

Een IJslandse ijssalon heeft van de lokale privacytoezichthouder heeft een AVG-boete van 34.000 ...

24/jun/21

Boete 12.000 euro voor orthodontiepraktijk

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) legt een orthodontiepraktijk een boete op van 12.000 euro. De ...

24/jun/21

Wat vinden wij van verkoop van onze gegevens?

Onze eigen gegevens zijn voor ons erg belangrijk. Een sterk groeiend aantal mensen worden zich er ...

24/jun/21

Nieuwe telecomwet

Op 1 juli gaat de nieuwe telecomwet in. De grootste verandering in de wet is het verdwijnen van het ...

24/jun/21

Klachten 25.590. Datalekken 23.976

De AP maakte in het jaarverslag ook cijfers bekend over het aantal klachten en datalekmeldingen. In ...

24/jun/21

Verboden hackers te betalen?

In Australië is een wetsvoorstel ingediend die Australische bedrijven zal verplichten dat ze in de ...

10/jun/21

Nieuw datalek formulier bij AP

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een nieuw meldformulier datalekken. Het nieuwe formulier ...

10/jun/21

De Franse privacy toezichthouder stuurt aanmaningen

In vrijwel elk Europees land zijn er toezichthouders op privacy. Al die organisaties werken met ...

10/jun/21

Dr. Google in opmars

Er is een flinke kans op privacy issues nu Google een deal heeft gemaakt met ziekenhuizen om ...

10/jun/21

Weer een groot datalek. Nu bij New York Pizza

We lazen het vorige week al in de krant. Bij New York Pizza zijn maar liefst 3,9 miljoen ...

10/jun/21

Einde aan "Cookiebanners”? Meer dan 500 AVG-klachten ingediend

Recent heeft noyb.eu meer dan 500 klachten verzonden. Bedrijven worden gemaand om onwettige ...

10/jun/21

Persoonlijke gegevens heel belangrijk voor consumenten

Uit een vorige maand gehouden onderzoek blijkt dat de privacy van persoonsgegevens belangrijk is ...

25/mei/21

Meer privacywetgeving op komst

Er komen nieuwe aanvullende regels voor de bescherming van de privacy. Aangevuld met regels voor ...

25/mei/21

Privacy draagvlak groeit. Klanten, leden en consumenten verwachten dat je AVG op orde is

Men heeft er steeds minder begrip voor dat er weinig of niets aan privacy is gedaan. De grote ...

25/mei/21

Medische gegevens en ziekteregistratie (€ 15.000 boete)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een schoonmaak/onderhoudsbedrijf een boete opgelegd van ...

25/mei/21

AVG na 3 jaar springlevend

Tienduizenden meldingen ontving de AP (Autoriteit Persoonsgegevens) in 2020. Het waren er exact ...

25/mei/21

AVG in de toekomst

Niemand heeft een kristallen bol maar de tekenen aan de horizon zijn onmiskenbaar. De EU zet stevig ...

25/mei/21

Hoe zit het met privacy en vaccinatie?

Je wilt het natuurlijk graag weten als werkgever. Is je medewerker al gevaccineerd? Maar je mag het ...

25/mei/21

Steekproeven voor privacy naleving in meerdere branches

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verwacht in de komende jaren meer controles te kunnen gaan doen ...

25/mei/21

AVG eenmalig in orde maken is een hardnekkig misverstand

Wetgeving verplicht alle organisaties om hun AVG-inspanningen up-to-date te houden. Dus vraagt het ...

25/mei/21

Reputatie en privacy, vriend en vijand

Steeds meer organisaties en bedrijven snappen dat je AVG op orde moet zijn. Niemand wil moeten ...

25/mei/21

Steeds meer en hogere boetes

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft steeds hogere en meer boetes. Dit komt omdat de Europese ...

06/mei/21

AP publiceert privacyregels voor ondernemingsraden

Door thuiswerken zijn sommige werkgevers geïnteresseerd in manieren om hun personeel te monitoren. ...

06/mei/21

Het regent weer datalekken

De volgende datalekken zijn de afgelopen tijd gemeld:

06/mei/21

Europese E-privacy wetgeving laat niet meer lang op zich wachten

De Europese e-Privacy verordening is een aanvulling op de Algemene verordening gegevensbescherming ...

06/mei/21

Boete vanwege wifitracking

De eerste boete vanwege wifitracking is opgelegd. Gemeente Enschede heeft op samen met een ...

06/mei/21

AVG-verklaring in je mailbox

Vorige week hebben alle gebruikers van het AVG-stappenplan weer de nieuwe AVG-verklaring ontvangen. ...

22/apr/21

Weer meer fraude bij online shoppen

De Fraudehelpdesk ontving in 3 maanden ruim 1.800 meldingen. In vergelijking met 2020 verwacht men ...

22/apr/21

Privacy van werknemers en vrijwilligers in vaccinatietijd

De overheid wil dat medewerkers thuiswerken waar dat kan. Allerlei vrijwilligerswerk is beperkt of ...

22/apr/21

Grootste hack tot nu toe en het is een kwalijke

Vorige week hoorden we het weer; “Grootste hack tot nu toe”. Het lijkt wel of deze krantenkoppen ...

22/apr/21

AVG vereist permanente aandacht; de automatische AVG-verklaring is de makkelijkste manier

Wetgeving verplicht bedrijven om hun AVG-inspanningen up-to-date te houden. Dus vraagt het voldoen ...

08/apr/21

Nieuwe actuele AVG-verklaring eind april 2021

Eind april staat voor alle gebruikers van het AVG-programma een nieuwe, actuele AVG-Verklaring ...

08/apr/21

Groot datalek Facebook treft ook 5,4 miljoen Nederlanders

Wie een Facebook-account heeft, moet de komende tijd extra goed opletten voor rare sms’jes. Door ...

08/apr/21

Booking.com krijgt boete van €475.000 voor het te laat melden van datalek

Door een datalek 22 dagen te laat bij de Autoriteit Persoonsgegevens te melden kreeg Booking.com ...

08/apr/21

Kan een werkgever vaccinaties verplichten?

Werkgevers kunnen vaccinaties niet verplichten. Vaccineren is en blijft daarom voor iedereen een ...

08/apr/21

Organisaties veroordeeld tot betalen smartengeld

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt dat de organisatie die verantwoordelijk is ...

08/apr/21

Na drie jaar voldoen veel organisaties nog altijd niet aan privacywet

Veel Nederlandse organisaties voldoen niet aan de Europese privacywet AVG. Er zijn diverse ...

25/mrt/21

Dure auto’s doelwit na groot datalek

Een enorme hack (de gegevens 7.5 miljoen Nederlanders) bij ICT-bedrijf RDC, een bedrijf dat ...

25/mrt/21

OM eist celstraf en geldboete tegen online oplichter

Het Openbaar Ministerie eist 30 maanden cel en een boete van €10.000 tegen een man die veel ...

25/mrt/21

Helpdeskfraude groeit weer

Tech Support Scam is de jargon naam. Wij kennen het als “helpdeskfraude”. Een vorm van oplichting ...

25/mrt/21

AP ontvangt 75 datalekmeldingen na lekken in Microsoft Exchange-servers

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft 75 meldingen gekregen van datalekken bij organisaties die ...

25/mrt/21

Financieel advieskantoor met datalek door 1 foute mail

Door een mail met bestanden te sturen naar een foutmailadres lagen opeens de financiële gegevens ...

25/mrt/21

Meer dan 25.000 privacy klachten en datalekken

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ontving in 2020 maar liefst 25.590 meldingen. De verhalen ...

11/mrt/21

Zieke werknemers? Let op de privacy

Wat mag je als werkgever vragen aan een zieke werknemer? Wat mag je delen met medewerkers en ...

11/mrt/21

AP met meer personeel op weg naar meer controles

De politiek geeft Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meer geld om 300 medewerkers (FTE) aan te nemen. ...

11/mrt/21

Grote toename cyberhacks die privacy raken

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geeft aan dat er 30% meer cyberhacks zijn dan vorig jaar. ...

11/mrt/21

Klaar zijn met AVG bestaat niet!.

Je hoort het wel eens. AVG dat was toen toch. Enkele jaren geleden. Of zoiets? We hebben dat toen ...

18/feb/21

Er zit schot in de ePrivacy

De EU-lidstaten werken aan nieuwe regels voor de bescherming van de privacy. Aangevuld met regels ...

18/feb/21

Mag werkgever vragen over vaccinatie stellen?

In de hele wereld is begonnen met vaccineren, ook in Nederland. Maar mag een werkgever vragen en ...

18/feb/21

Boete ziekenhuis OLVG

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een boete van €440.000 aan het Amsterdamse ziekenhuis ...

18/feb/21

GGD zet intranet offline na nieuw beveiligingslek

De Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD's) hebben hun beveiliging nog niet op orde. De diensten ...

04/feb/21

Cameratoezicht regels uitgebreid in AVG-programma

Het gebruik van camera’s is toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Om bezoekers, personeel en ...

04/feb/21

Europese datalek guidelines

De nieuwe Europese guidelines over datalekmeldingen zijn door de European Data Protection Board ...

04/feb/21

Autoriteit Persoonsgegevens (AP) op de schop

Letterlijk op het moment dat wij deze nieuwbrief schrijven is er het Kamerdebat over het GGD-lek. ...

04/feb/21

Persoonsgegevens gelekt bij GGD en doorverkocht

Vele Nederlanders zijn, vlak nadat ze een coronatest hadden laten afnemen, door een onbekend nummer ...

21/jan/21

Inspecteurs Autoriteit Persoonsgegevens doen steekproeven in diverse branches

Missie van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is bevorderen en bewaken.

21/jan/21

Forse stijging van boetes

Het afgelopen jaar zijn de opgelegde boetes met bijna 40 procent gestegen ten opzichte van de ...

21/jan/21

Klanten, leden en consumenten verwachten dat je AVG op orde is

In opdracht van het Amerikaanse techbedrijf Splunk is er een onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt ...

21/jan/21

Supermarkt krijgt waarschuwing van Autoriteit Persoonsgegevens

Een supermarkt heeft van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een waarschuwing gekregen vanwege de ...

10/dec/20

Toekomstige Europese e-Privacyverordening moet onder AP komen te vallen

De e-Privacyverordening moet de e-Privacyrichtlijn uit 2002 gaan vervangen. Vervanging van de ...

10/dec/20

Verplicht temperatuur meten bij alle medewerkers mag niet

Werknemers moeten in vrijheid toestemming kunnen geven als een werkgever vraagt om hun temperatuur ...

10/dec/20

Datalekken melden: pas na 2 weken reactie

Als je een datalek meldt bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil je natuurlijk snel weten of er ...

10/dec/20

Nieuwe actuele AVG-verklaring op komst

Volgende week staat voor alle gebruikers van het AVG-programma een nieuwe, actuele AVG-Verklaring ...

26/nov/20

Thuiswerken en cyberaanvallen in 2021

Veel mensen werken vanuit huis en zijn vaak onbewust slecht beveiligd. Cybercriminelen weten dat en ...

26/nov/20

WhatsApp fraude

Het aantal meldingen van WhatsApp-fraude is dit jaar enorm toegenomen.

26/nov/20

Wie zijn de Autoriteit Persoonsgegevens en wat doen ze? (deel 1)

Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is het controlerende orgaan voor AVG voor verenigingen en ...

26/nov/20

Gebruikers zijn blij met AVG-verklaring

Meer dan 10.000 organisaties hebben de volledige AVG-verklaring uitgewerkt en opgevraagd. Van onze ...

12/nov/20

AVG boetes in Nederland en België lopen op

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft al vele boetes opgelegd en deze kunnen flink hoog zijn. ...

12/nov/20

Thuiswerkdilemma en privacy

Door corona werken veel mensen momenteel vanaf huis. Door het thuiswerken bestaat het risico dat de ...

12/nov/20

Criminelen lezen mee met WhatsApp-berichten

Criminelen zijn er in geslaagd om de WhatsApp-accounts van diverse ambtenaren van de gemeente Den ...

12/nov/20

AFM waarschuwt voor ‘enorme dataverzameling’ techbedrijven

Er zijn steeds meer bedrijven die data verzamelen, verwerken en benutten. Dat levert bedrijven ...

15/okt/20

Werk aan je privacy policy

In de privacy policy staat wat je aan gegevens opslaat:

15/okt/20

AVG-proof blijven? Dat vergt geregelde aandacht

Door gebruik te maken van het online AVG-programma zijn veel organisaties, verenigingen en ...

15/okt/20

Kans op datalekken neemt verder toe

Organisaties hebben steeds vaker met privacygevoelige informatie te maken. En daarmee groeit de ...

15/okt/20

Hardnekkig misverstand: ‘AVG geldt niet voor mij’

In kringen van kleine bedrijven, amateurverenigingen en

06/okt/20

Binnenkort privacy policy campagne speciaal voor op sportclubs

Veel sportclubs voldoen niet aan de wettelijke verplichting om hun privacybeleid op de website te ...

06/okt/20

Juridische documenten en teksten inbegrepen

Het blijkt dat niet alle gebruikers van het AVG-programma weten dat alle juridische documenten en ...

06/okt/20

Maarten Roelfs nieuwe voorzitter AVG voor Verenigingen

Even voorstellen… Maarten Roelfs is op 2 oktober gekozen tot nieuwe voorzitter van de Stichting AVG ...

06/okt/20

Bezoekersregistratie-tool: gratis voor gebruikers AVG-Programma

Speciaal voor gebruikers van het AVG-programma is een bezoekersregistratie-tool ontwikkeld. Die ...

17/sep/20

AVG en nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen gaan elkaar raken

De wetgeving rondom Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) gaan binnenkort wijzigen. De essentie ...

17/sep/20

Thuiswerkdilemma en privacy

Door corona werken veel mensen momenteel vanaf huis. Door het thuiswerken bestaat het risico dat de ...

17/sep/20

AVG-bezoekregistratie gratis voor jou

Het RIVM en de Rijksoverheid verplichten sommige bedrijven en verenigingen om een registratie te ...

17/sep/20

Meer dan 300 afgeronde AVG-rechtszaken in 2 jaar

Misschien heb je het idee dat de storm rondom AVG weer is gaan liggen. Maar dat is zeker niet zo. ...

27/aug/20

Sla geen informatie over Corona op

Tenzij de persoon in kwestie daar zelf toestemming voor heeft gegeven, mag je als een medewerker ...

27/aug/20

Nieuwe actuele AVG-verklaring op komst

Volgende week staat voor alle gebruikers van het AVG-programma een nieuwe, actuele AVG-Verklaring ...

27/aug/20

Autoriteit Persoonsgegevens (AP) neemt klachten zeer serieus

Vorig jaar zijn er bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bijna 28.000 klachten binnengekomen. AP ...

27/aug/20

Meer claims tegen overtreding privacyregels

Naar verwachting zal het aantal claims tegen overtreding van privacyregels komende jaren sterk ...

09/jul/20

Privacy is serieus voor heel veel mensen

Bij Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn vorig jaar maar liefst bijna 28.000 klachten binnen ...

09/jul/20

€10.000 boete na één klacht over een marketingmail!?

De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (vergelijkbaar met de Nederlandse Autoriteit ...

09/jul/20

Corona en AVG ... blijf opletten!

Als werkgever of vereniging heb je de plicht om voor een veilige (werk)omgeving te zorgen. We ...

09/jul/20

De Autoriteit Persoonsgegevens deelt opnieuw hoge boete uit

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) een boete van ...

07/mei/20

Veilig thuiswerken – twintig 20% phishing mails

Door Corona werken veel mensen vanuit huis. 20% van alle e-mails die je krijgt zijn phishing mails. ...

07/mei/20

Autoriteit Persoonsgegevens geeft boete van €725.000

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een boete van €725.000 uitgedeeld aan een bedrijf dat ...

07/mei/20

Vergaderen in crisistijd: Noodwet COVID-19

Door de huidige beperkingen op het gebied van samenkomen, heeft het virus daarmee ook invloed op ...

07/apr/20

€4.000 noodhulp voor verenigingen

Het ministerie van Economische Zaken heeft in maart 2020 de regeling Tegemoetkoming Ondernemers ...

31/mrt/20

Let op phishing mails van bekende organisatie

Het is bekend dat cybercriminelen gebruikmaken van de coronacrisis door phishing mails te versturen ...

31/mrt/20

Supportdesk AVG gewoon open

Ook in de coronatijd staat onze supportdesk en de juridische helpdesk natuurlijk voor je klaar. Wij ...

12/mrt/20

Coaches helpen bij privacyverklaring en verwerkersovereenkomst

AVG-coaches kunnen je met raad en daad terzijde staan als je hulp wilt bij het opstellen van een ...

12/mrt/20

Ruim 27.000 datalekken – je staat op de radar

In 2019 dienden ruim 27.800 mensen een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege een ...

12/mrt/20

€ 525.000 boete voor tennisbond

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft tennisbond KNLTB een boete van €525.000 opgelegd vanwege ...

13/feb/20

Helpdesk beantwoordt 500 vragen per maand

De helpdesk van het AVG-programma beantwoordt maandelijks honderden vragen over de privacywetgeving ...

13/feb/20

AVG-programma opnieuw juridisch gecheckt

De privacywet AVG is ingewikkeld. Via het AVG-programma zijn de verplichtingen begrijpelijk ...

13/feb/20

Aantal meldingen datalekken blijft stijgen

Het aantal meldingen van datalekken blijft stijgen, meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In ...

23/jan/20

Doe je zaken met Californië? Let dan op.

In de Amerikaanse staat Californië is een nieuwe privacywet van kracht, de California Consumer ...

23/jan/20

Veel websites missen nog privacyverklaring

Veel websites van (kleine) bedrijven, organisaties en beroepsbeoefenaren missen nog steeds een ...

23/jan/20

Aanpassing AVG-programma door nieuw BTW-nummer

Alle eenmanszaken hebben sinds 1 januari 2020 een nieuw BTW-nummer omdat uit het oude het ...

23/jan/20

Nieuwe AVG-Verklaring op 30 januari a.s.

Voor alle gebruikers van het AVG-programma is er altijd een actuele AVG-Verklaring te downloaden. ...

18/dec/19

Helft onderzochte websites voldoen niet aan eisen tracking cookies

Bijna de helft van 175 onderzochte websites van webshops, gemeenten en media voldoet niet aan de ...

18/dec/19

Nieuw mobiel nummer? Let dan op!

Heb je een nieuw mobiel telefoonnummer omdat je oude is gedeactiveerd? Let dan even op. De ...

18/dec/19

AVG-programma in cijfers

Afgelopen jaren gebruikten meer dan 42.000 organisaties, bedrijven en beroepsbeoefenaren het ...

28/nov/19

AP: extra aandacht voor dataprotectie

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft deze week haar visiedocument voor de komende tijd ...

28/nov/19

Veel datalekken bij kleine bedrijven

Gegevens van klanten die onbedoeld op straat liggen. Steeds vaker is sprake van een dergelijk ...

28/nov/19

AVG-proof stimuleren van gezond gedrag

Gezonde werknemers zijn belangrijk voor bedrijven en organisaties. Werkgevers kunnen een gezonde ...

28/nov/19

Laat u niet misleiden door neptoezichthouder

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) waarschuwt op haar website voor een organisatie die suggereert ...

28/nov/19

Meer dan 1 miljoen AVG-verklaringen afgegeven!

In november 2019 is voor de miljoenste keer een AVG-Verklaring afgegeven. Hiermee kunnen gebruikers ...

24/okt/19

Advies: download elk kwartaal AVG-verklaring

Gebruikers van het AVG-programma ontvangen ieder kwartaal een melding in hun mailbox dat er een ...

10/okt/19

Wat mag wel en niet bij zieke werknemers?

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de waakhond over de privacywetgeving, is een campagne gestart ...

10/okt/19

Kom snel in actie bij datalek

Wanneer persoonsgegevens onbedoeld bij anderen terecht zijn gekomen, is het zaak snel en adequaat ...

12/sep/19

Borging voor veel organisatie grootste uitdaging

AVG op orde brengen is één, maar op orde houden is nog wat anders. Blijvende aandacht bij ...

15/mei/19

Vraag 6 minuten aandacht van medewerker

Medewerkers van organisaties, verenigingen en bedrijven moeten volgens de wet op de hoogte zijn van ...

15/mei/19

Privacy is serieus thema geworden

Eind deze maand is het een jaar geleden dat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van ...

25/apr/19

Webinars op video helpen bij voldoen aan privacywet

Webinarvideo’s maken onderdeel uit van het AVG-programma en helpen je om aan de AVG-verplichtingen ...

25/apr/19

Permanente aandacht AVG door AVG-verklaring

Het voldoen aan de AVG vereist permanente aandacht, omdat de wetgeving bedrijven verplicht om hun ...

11/apr/19

In minder dan één jaar 11.000 klachten over inbreuk op privacy

Sinds de invoering van de AVG eind mei vorig jaar, zijn er bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ...

11/apr/19

AP gaat steviger inzetten op handhaving

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat dit jaar steviger inzetten op handhaving van de privacywet ...

28/mrt/19

Zie AVG niet als een hinderlijke verplichting...

…want dat is het niet. De AVG is een hulpmiddel om op een verantwoorde manier om te gaan met ...

28/mrt/19

Praktijktip: maak geen back-up op een USB-stick

Om computergegevens veilig te stellen voor bijvoorbeeld een crash, is het belangrijk om regelmatig ...

28/mrt/19

Meer duidelijkheid over boetes Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het boetebeleid met betrekking tot de privacywet ...

20/dec/18

Let op: AVG gaat ook over papier en kasten

Vaak wordt gedacht dat de privacywet AVG gaat over het bijhouden van elektronische bestanden, het ...

20/dec/18

Foto’s van oud- en nieuwjaarsbijeenkomsten: mag dat?

Veel organisaties hebben binnenkort weer bijeenkomsten die het jaar uitluiden of het nieuwe jaar ...

20/dec/18

Acties AP onderstrepen noodzaak om AVG-proof te zijn

Goede omgang met persoonsgegevens blijft in 2019 een belangrijk thema. Mensen zijn zich meer dan ...

20/dec/18

10.000 meldingen resulteert in 3.000 controles door AP

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de plicht alle meldingen te onderzoeken. Soms doen ze niets. ...

29/nov/18

Hoe om te gaan met deelnemerslijsten?

Met de eindejaars- en nieuwjaarsbijeenkomsten in het verschiet, komt geregeld de vraag naar voren ...

29/nov/18

Melden datalek bij AP?

Zijn persoonsgegevens per ongeluk op een plaats terechtgekomen waar ze niet horen (bijvoorbeeld ...

01/nov/18

Veiligheid van back-ups

Om persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of diefstal, is het noodzakelijk geregeld back-ups ...

01/nov/18

Autoriteit Persoonsgegevens biedt duidelijkheid over direct marketing

Gaat je organisatie persoonsgegevens als namen, adressen en geboortedata verzamelen en gebruiken ...

01/nov/18

(Onbekende) cookies op website en in nieuwsbrief

Wij merken dat veel organisaties en bedrijven nieuwsbrieven versturen waarin cookies zijn ...

18/okt/18

Geef speciaal aandacht aan het secretariaat

Met name voor kleinere organisaties is het belangrijk de AVG-verplichtingen en ...

18/okt/18

Hoe kun je nu het beste met klantenkaarten omgaan?

Veel mkb-bedrijven (in de detailhandel bijvoorbeeld) bieden een klantenkaart aan om de binding met ...

23/sep/18

Mogen we gegevens bewaren voor reünies?

Bij de helpdesk van het AVG-programma komen geregeld vragen. Medewerkers van verenigingen vragen ...

09/aug/18

Snel en weinig kosten

Als ondernemer, zorgverlener, verenigingsbestuurder wil je zo min mogelijk tijd en geld aan de AVG ...

19/jul/18

AVG en cookies op je website

De privacywetgeving heeft ook betrekking op cookies op je website. Cookies en zogeheten trackers ...

21/jun/18

Zet privacyverklaring vandaag duidelijk op je website!

De AVG is duidelijk: iedere organisatie is verplicht aan klanten en relaties te vertellen wat je ...

21/jun/18

Foto’s van bijeenkomsten: mag dat?

Mag je van evenementen en bijeenkomsten nog foto’s of video’s maken en die publiceren op een ...

22/mei/18

AVG ook voor vrijwilligersverenigingen

De privacywetgeving AVG geldt ook voor vrijwilligersverenigingen. Daarvan zijn er zo’n 135.000 in ...

22/mei/18

Hardnekkig misverstand: ‘AVG geldt niet voor mij’

In kringen van kleine bedrijven, amateurverenigingen en ZZP’ers is te horen dat de AVG niet op hen ...

15/mei/18

Voorkom boetes door planning op te nemen

Gebruikers van het AVG-programma geven aan in de meeste gevallen in enkele uren klaar te zijn. ...

15/mei/18

Hoe gaat AP controleren?

Het toezicht op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ligt bij de ...

Vorige
    Volgende